Iets over het licht en de kleuren zelf

Tekstvak: In de therapie met licht- en kleuren bestaan er zeven basiskleuren, die verwerkt zijn in: rood, oranje, geel, groen, blauw, wit en violet. 

Rood is de kleur van het bloed (ijzer), de gloeiend rode zon en het vuur, de kleur van scheppingsdrang. Oranje symboliseert vrolijkheid, opgewektheid, de opgaande zon, die wakker maakt en depressies, ontevredenheid en pessimisme verdrijft. Organisch werkt deze kleur bijzonder goed op hartsclerose, magerheid en gebrek aan eetlust. Geel werkt in op de linkerhersenhelft en kan chronische dingen weer acuut maken en dus ook helen. Groen harmoniseert en polariseert (zoals het hart). Het maakt rustig en geeft een goede concentratie. Deze kleur wordt veel gebruikt in operatiekamers. Ze staat voor precieze controle en registratie.
Blauw geeft rust, ontspant en verkoelt. Het geeft een meditatief gevoel. Wit en violet zijn soevereine kleuren.


                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lichttherapie zal in de toekomst steeds meer een belangrijke rol spelen in tal van heelkundige disciplines. Er bestaan diverse uitwaaiers in de lichttherapie zoals lasertherapie, koude lichtbestraling, de kleine kleurentherapie en vele vormen, die ervan afgeleid zijn. Gewone gloeilampen kunnen niet het ‘therapeutische’ licht produceren. De vrijgekomen fotonen reflecteren voortdurend op de brede lichtsignalen. Licht heeft een belangrijke invloed op de vasomatriciteit van alle lymfvaten. De diameter van de lymfvaten verdubbelt zolang de afvoer van de eiwitten zich eveneens verdubbelt. Warme lichttherapie heeft een pijnstillende werking. Ze doet de perceptiedrempel van pijn verhogen. Bij een intensieve maar volkomen onschadelijke bestraling met licht en kleuren levert de lichtlamp aan de mens veel zonne-energie op. Ze bevordert alle fysiologische levensprocessen. De warmtelamp activeert de zuurstofoxidatie aan de huidoppervlakte en in de weefsels. De lamp doet energie en veerkracht opslaan en activeert de secretie en de darmfunctie. Tevens bevordert de therapielamp het groeiproces en de bloedvorming en helpt mee aan het overwinnen van stuwingen in lever, gal en lymfbanen. De therapie is bedoeld voor zieke mensen die zich niet lekker voelen en dit komt hen ten goede.

<terug naar menu

             www.natuurarts.info