Bijna 42 jaar praktijk

 

Holkje Huige

 

“Ik heb altijd een bijzondere belangstelling gehad voor de homeopathie. Maar het is tijdens mijn medische studie, die ik van 1968 tot 1976 volg aan de Universiteit in Utrecht, dat de homeopathie echt begint te lonken. Ik verdiep mij verder in homeopathie en natuurlijke geneeswijzen en in maart 1976 zoek ik een stageplek in de natuurheelkunde.

 

In dat vak ontmoet ik mijn huidige man Gerard Huige. Hij beoefent zijn praktijk als gediplomeerd natuurheelkundige. Officieel praktiseert hij al vanaf 1 juli 1975 en in 1976 beginnen wij samen een praktijk in Assen.

 

Van Gerard, die zijn studie genoot aan de Heilpraktikeracademie van Hannover, leer ik veel. Daarnaast volg ik, ook samen met hem, veel opleidingen: iriscopie, voetzone reflextherapie en maak ik kennis met de natuurlijke geneeswijzen in Duitsland, Zwitserland en Schotland. Het passeert allemaal de revue.

 

Wij schrijven 1987 als wij onze praktijk vestigen in Raalte, waar mensen van heinde en verre ons weten te vinden. Vandaag de dag geven wij ook lezingen, cursussen en workshops over diverse onderwerpen, zowel in Nederland als in Duitsland.

 

Wij mogen tevreden terugkijken op de afgelopen negenendertig jaar, maar blijven niet stilstaan bij deze mijlpaal. Wat blijft is de drijfveer om zieke mensen weer beter te maken.”

 

Is getekend,

 

Holkje Huige, arts