Psyche & oncologische hulpverlening

 

Psychosociale hulp bij kanker

Bij een ziekteaandoening zoals kanker kan ik je een helpende hand bieden. Als je te horen krijgt, dat je kanker hebt, kan er plotseling veel op je afkomen. Alleen al bij het aanhoren van de diagnose kanker, stort je immuunsysteem ineens in.

Ik begeleid je in elke fase van deze aandoening.

 

Het hoofddoel van de hulpverlening

Het hoofddoel van de hulpverlening is, om je immuunsysteem zowel fysiek als geestelijk weer optimaal te stimuleren.

De thymusklier, - de kleine zwezerik onder je borstbeen – kan hierbij gezien worden als de moeder van het immuunsysteem; deze kleine klier behoort toe aan hart en longen.

In de sessie gaan we diep van binnen luisteren naar een zachte stem in jezelf (je intuÔtie) en naar datgene, wat goed voor je is, zodat je zelfgenezend vermogen op gang wordt gebracht.

Vraag je niet af waarom je ziek bent, maar wel wat je kracht schenkt en wat je lichamelijk en geestelijk voedt.

 

Het consult

In het consult gaan we de angsten, die met deze aandoening samenhangen, onder ogen zien, en wordt er geleerd om niets meer weg te drukken.

De expressie van alles wat in je leeft krijgt voorrang, zodat er geen energie meer verspild wordt aan het onderdrukken van je gevoelens.

Samen gaan we individueel kijken, hoe ik je verder kan helpen in deze heel kwetsbare en confronterende fase van je leven, zodat je weer gaat voelen, dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je zwakke schakel.

Meditatie zal een voorname plaats innemen, zodat je ervaren zult, dat je meer bent dan je ziekte en dat je weer even op adem kunt komen.

We kunnen samen een plan opstellen om het zelfherstellende vermogen in je weer te stimuleren.

 

Over mij

De hulpverlening staat onder leiding van mij persoonlijk, Holkje Huige, arts & therapeut voor psychosynthese.

Jarenlang heb ik cursussen gegeven aan personen met kanker of een chronische kwaal; ook begeleid ik al meer dan 30 jaar cliŽnten individueel.

Boeken om te raadplegen:

Tot op het bot (Bolen)

Boeken van Simonton en Servan Schreiber