Het menselijk immuunsysteem

De naam scenar staat voor Self Controlled Energo Neuro Adaptive Regulation. Het apparaatje bezit een inwendige centrale met een kleine actieve ingebouwde elektrode. Het pockettoestel spreekt met het lichaam en reguleert het immuunsysteem. Via de display kunnen alle instellingen en meetwaarden worden afgelezen. Voor de diagnose en behandelingsgebieden staan meerdere instellingen ter beschikking. Vooralsnog wordt het vooral in geneeskundige kringen veel gebruikt, waarbij de populariteit zich niet beperkt tot Duitsland. Ook in de Verenigde Staten en Engeland heeft men het ontdekt.

Voor de oorsprong van de scenartechniek moeten wij echter naar een heel ander deel van de wereld. Het academiecentrum van scenar baseert zich op de informatiegegevens van de Russische neuropatholoog professor dr. Alexander Revenko uit Jekaterinboerg, uitvinder en ontwikkelaar van deze geneeskundevorm alsmede andere Russische wetenschappers en artsen. Zij verenigden zich in de zeventiger jaren der vorige eeuw in een werkgroep, die van de Sovjetautoriteiten een eenduidige, maar moeilijke opdracht meekregen. Namelijk een klein apparaatje te maken dat soldaten en kosmonauten onafhankelijk maakt van elke vorm van medische verzorging. Een apparaatje dat de taal van het lichaam begrijpt, een systeem, dat op de antwoordimpulsen van het lichaam reageert en blokkades opheft. Hierin is men geslaagd. Intussen heeft men een grote schat aan ervaringen opgedaan, in samenhang met technieken, die vandaag de dag ook in diverse andere landen met succes worden toegepast.

Het was Revensko bij de ontwikkeling van deze vorm van geneeskunde duidelijk geworden, dat signalen het lichaamseigen systeem stabiliseren. De impulsen moesten zich dicht bij de bron van fysiologische prikkels oriŽnteren. Het vegetatieve zenuwstelsel met al zijn ontelbare verstrengelingen en vertakkingen kan als lichamelijke besturing en regulatieniveau gezien worden. Revensko is het dus gelukt om speciale elektromagnetische impulsen te ontwikkelen, die door het lichaam als lichaamseigen impulsen kunnen worden begrepen. Deze bipolaire impulsen kunnen door artsen en therapeuten op veelvuldige wijze worden bestuurd, terwijl het lichaam deze beantwoordt.

De scenartherapie kan in elk ziektestadium worden toegepast zowel bij acute als structurele klachten. Niet zelden verdwijnen onderdrukte klachten waarvan men zich nauwelijks bewust is. PatiŽnten spreken dikwijls over een verhoogde toename van energie, een diepere en verkwikkende slaap en toename van het welbevinden. Als therapeut heb ik dit zelf aan den lijve ondervonden. Het is weliswaar geen wonderapparaatje, toch zag ik vele wonderlijke praktijkgevallen. De mogelijkheden zijn werkelijk fascinerend.

                                                                                                                                                   <terug naar menu

©           www.natuurarts.info